(4)

Den Svarta Solen

E-Book


Det rÄder skymning över Aldorn.

I ett krig finns mÄnga hjÀltar. AlltifrÄn den enkle soldaten i strid man mot man med Zalars monster ute pÄ OrvanslÀtten, till de individer som av VÀktaren blivit utvalda att utföra handlingar som Àr vitala för att Zalars seger inte skall bli total. En av dessa Àr den unga magikern Vita som fÄtt i uppgift att aktivera en kristall i ett torn i den fruktade Nisslaskogen, dÀr ingen magi Àr tillÄten. Denna kristall mÄste aktiveras exakt samtidigt som VÀktaren aktiverar en liknande i Osmer. I sitt sÀllskap har Vita den nu lÀkekunnige ornern Borulf, Àventyraren och legoknekten Svitar, artarprÀsten Asvirr, och prins Alf som har vÀckts ur en ett tusen Är lÄng sömn. Till sÀllskapet har ocksÄ en jÀtteorn anslutit sig.

Samtidigt som Vita Àr pÄ vÀg till Nisslaskogen, rider Eldir, VÀktaren, demonmagikern Zalars evige motstÄndare, genom Dödens TrÀsk till Osmer. Medan hans dotter, den trettonÄriga Atista, tillsammans med sin vÀn och beskyddare, den femtonÄrige Urnar, fÀrdas till tryggheten i Gudarnas TrÀdgÄrd.

Och vid den magiska barriÀr som hÄller Zalars horder tillbaka, vÀntar överhövdingen Osvirr tillsammans med sina artarkrigare pÄ att den skall falla. NÀr den vÀl gör det vÀntar det hÄrda strider ute pÄ OrvanslÀtten.

Och över dem alla lyser tvÄ solar: den nya solen, Silversolen, och Aldorns gyllene sol, som svartnar allt mer. Exakt i samma ögonblick som den förvandlas till Den Svarta Solen, mÄste Eldir och Vita aktivera sina kristaller. Misslyckas de kan Zalars seger bli total, och med den en fullstÀndig utplÄning av allt liv pÄ jorden.

Men ingen av dessa hjÀltar kommer att kunna klara sina uppgifter om de inte fÄr stöd och hjÀlp av andra hjÀltar. Och det behövs mÄnga, för det rÄder skymning över Aldorn.