(1)

Dirty Dancer

E-Book


Erik Hellman hatar sitt liv. Som advokat försvarar han brottslingar han föraktar, som familjefar kĂ€nner han sig illa omtyckt och missförstĂ„dd. En dag nĂ€r Erik kommer hem frĂ„n jobbet öppnar han av en tillfĂ€llighet ett brev frĂ„n banken som egentligen Ă€r adresserat till hans artonĂ„rige son. Kontobeskedet avslöjar en stor insĂ€ttning gjord av Eriks far, den berömde författaren Albert Hellman. Tydligen en gĂ„va inför barnbarnets stundande student. Men ocksĂ„ ett sĂ€tt att snuva Erik pĂ„ det framtida arvet.Är det denna upptĂ€ckt som sĂ€tter Erik Hellmans tillvaro i rullning? Eller Ă€r det sonens pubertala revoltförsök? Hustruns avmĂ€tta attityd i kombination med att hon tillbringar allt fler nĂ€tter, ja var vet faktiskt Erik inte. Eller Ă€r det hans galne klienten som gĂ„tt bĂ€rsĂ€rkargĂ„ng och fyllt deras cab med sand? Det kanske kvittar. För man blir aldrig för gammal för att pĂ„börja sin egen revolt – mot sina förĂ€ldrar, mot sin egen familj, mot vĂ€rlden. Och hur som helst blir detta en vecka i Erik Hellmans liv vi sent ska glömma, liksom Erik.

Med energisk trÀffsÀkerhet Àr Thomas Engströms andra roman ett vÀllustigt frontalangrepp pÄ vÄr avundsjuka, pÄ vÄr oförmÄga att vÀrdesÀtta vad vi har, pÄ vÄr vÀgran att ta tillvara pÄ kÀrleken och i slutÀndan oss sjÀlva.

"En lysande ny romanförfattare Àr född." SvD

"Dirty Dancer Àr en alldeles utmÀrkt roman." Aftonbladet

Pressröster om Mörker som gör gott:”Man behöver inte lĂ€sa mĂ„nga meningar i Mörker som gör gott för att se att Thomas Engström redan nu Ă€r en riktigt bra berĂ€ttare. Det finns en sjĂ€lvklarhet i hans sĂ€tt att glida mellan lĂ„gmĂ€ld humor och allvar, en omsorg i hans gestaltning av sĂ„vĂ€l mĂ€nniskor som miljöer, ett vemod som fĂ€rgar texten, som gör den hĂ€r berĂ€ttelsen mycket tilltalande.”Svenska Dagbladet”Engström skriver fullgĂ„nget. Personer skildras bĂ„de inifrĂ„n och utifrĂ„n med största stilsĂ€kerhet och stark inlevelse. SĂ„nt som miljö- och situationsbeskrivningar Ă€r han helt avundsvĂ€rt skitduktig pĂ„.”Bonnier LitterĂ€ra Magasin