(0)

Donatienne

E-Book


Bretagnelaisella vuokraviljelijÀperheellÀ riittÀÀ rakkautta, mutta muuta heillÀ ei olekaan. Velkojat kolkuttelevat ovella, mutta onni tuntuu kÀÀntyvÀn, kun kolmen lapsen nuori Àiti Donatienne kutsutaan imettÀjÀksi Pariisiin, rikkaaseen perheeseen. IsÀ Jean jÀÀ raivaamaan lisÀÀ peltoa ja pitÀmÀÀn huolta lapsista.

Velat ja ahdinko kuitenkin pahenevat, kun Donatienne ei lÀhetÀkÀÀn kaupungista rahaa eikÀ lopulta enÀÀ edes kirjoita. MitÀ on tapahtunut? Ovatko kaupungin ilot huumanneet nuoren naisen pÀÀn ja onko hÀn hylÀnnyt perheensÀ? KylÀlÀiset levittÀvÀt toinen toistaan rumempia juoruja, ja lopulta Jeanin koko omaisuus pakkolunastetaan, ja hÀn joutuu lapsineen mieron tielle. Saako perhe enÀÀ koskaan onneaan takaisin, ja mitÀ Donatiennelle on tapahtunut?

RenĂ© Baxin (1853–1932) oli ranskalainen kirjailija. HĂ€n oli koulutukseltaan lakimies ja Ranskan akatemian jĂ€sen. HĂ€nen romaaneidensa toistuva teema oli katoavan maaseudun ja sen kulttuurin ihailu vastakohtana Pariisin juurettomuudelle ja ihanteettomuudelle. Ihmisen ja kotiseudun yhteys oli hĂ€nelle tĂ€rkeĂ€. Romaanien lisĂ€ksi Bazin kirjoitti matkakertomuksia Italiasta ja Espanjasta.