(2027)

Ei kertonut katuvansa

Hörbuch und E-Book


Jokaiseen risteykseen on itse kuviteltava tienviitat.

Tommi Kinnusen vavahduttava uutuus.

AlkukesÀllÀ 1945 viisi naista lÀhtee norjalaiselta vankileiriltÀ kotimatkalle lÀpi poltetun Lapin. Naiset eivÀt kysele toisiltaan, miksi lÀhtivÀt saksalaisten matkaan. Kaikki eivÀt ymmÀrrÀ sitÀ itsekÀÀn.

Toinen maailmansota on loppumassa, ja se mikÀ oli hyvÀksyttyÀ vielÀ eilen, on tÀnÀÀn muuttunut taas kielletyksi. Millaisilta poikkeusaikana tehdyt valinnat vaikuttavat rauhanajan valossa? Millaisia ovat hetket, joina peruuttamattomia pÀÀtöksiÀ tehdÀÀn? Millaista on palata takaisin tietÀen, ettÀ kukaan ei halua ottaa vastaan?

Tommi Kinnusen odotetussa romaanissa ollaan keskellÀ avaraa erÀmaata, tien pÀÀllÀ, vapaana suljetuista huoneista, joissa oli tilaa vain miesten myrskyÀville tunteille.

Ei kertonut katuvansa on vaikuttava romaani pelosta ja luopumisesta, mutta myös naurusta ja silloin tÀllöin tuikkivasta yhteenkuuluvuuden tunteesta.

”Irene ei muistanut, milloin viimeksi olisi poikennut tieltĂ€. Olihan hĂ€n lapsena, nuorena tyttönĂ€kin kulkenut metsien halki ja oikaissut laitumien poikki, mutta sitten oli tapahtunut jotakin, joka oli sen lopettanut.”

"Kinnunen, Suomen Ferrante. -- Tommi Kinnunen on kirjoittanut jÀlleen koukuttavan lukuromaanin."

Helsingin Sanomat

"Ei kertonut katuvansa on koskettava jÀnnitysromaani, jossa vahvat naiset astuvan esiin ilman selittelyjÀ. Tarina on karun ja kauniin liki tÀydellinen liitto."

Maaseudun Tulevaisuus

"Kinnusen romaanissa onkin ÀÀrimmÀisen kiinnostavaa, miten se menee saksalaismorsiamiin liitetyn kuvaston lÀpi ja tekee siitÀ monimuotoisen. Samalla romaani on rankkaa luettavaa, jÀnnittÀvÀÀ tapahtumista ja koskettavaa kerrontaa, jossa ajoittain esiintyy karheaa naurua."

Turun Sanomat

"Kinnusen toistaiseksi paras"

Kotiliesi

"Usko parempaan huomiseen ja inhimillisempÀÀn, rakastavaan maailmaan on Kinnusen romaanin sydÀmessÀ roihuava liekki."

Parnasso

Tommi Kinnunen (s. 1973) on taitava ihmiskuvaaja, joka on muutamassa vuodessa noussut yhdeksi Suomen suosituimmista kirjailijoista. HÀnen edelliset romaaninsa NeljÀntienristeys, Lopotti ja Pintti ovat olleet arvostelu- ja myyntimenestyksiÀ. Kinnusen kirjoja on kÀÀnnetty yli 20 kielelle.