(119)

Elfenbenslasten

Hörbuch und E-Book


NÀr Sean Courtney ÄtervÀnder hem frÄn den afrikanska vildmarken möts han av kaos och konflikt. Under hans frÄnvaro har ett krig brutit ut mellan det brittiska imperiet och boerna i Transvaalrepubliken. Som om det inte vore nog har en hÀtsk rivalitet blossat upp Àven i hans egen familj. Mellan hans tvÄ söner - den ene hans namne, den andre ett hemligt kÀrleksbarn - vÀxer osÀmjan för var dag som gÄr. Kan han behÄlla bÄda sönerna i sitt liv eller mÄste han vÀlja? NÀr kriget stÄr för dörren riskerar Sean att förlora allt. Men kanske finns det en ljusning lÀngs horisonten...

Elfenbenslasten utspelar sig i boerkrigens tid och Àr den andra delen i Wilbur Smiths storslagna krönika om slÀkten Courtney.

I den episka berÀttelsen om slÀkten Courtney fÄr vi följa Àventyrslystna mÀn och modiga kvinnor. Krönikan utspelar sig i Sydafrika strÀcker sig frÄn 1600-talet och kolonialismen till 1900-talet och apartheid. Medlemmarna i slÀkten Courtney fÄr uppleva bÄde Àventyr och krig pÄ sin jakt efter Àra, makt och kÀrlek.

Wilbur Smith (1933-2021) var en sydafrikansk författare som skapat succéer som NÀr lejonet Àter och slÀktkrönikan om familjen Courtney. Smiths romaner skildrar ofta den afrikanska kontinentens historia och innehÄller bÄde Àventyr och romantik.