(168)

Ella ja kaverit 1

E-Book


MinÀ olen Ella. Minulla on mukava luokka ja mukava opettaja. Tai oli, sillÀ viime aikoina opettaja on ollut vÀhÀn kiristynyt.

Se johtuu luultavasti siitÀ, ettÀ hÀn oli ensin hÀÀmatkalla, sitten teatterissa ja lopuksi vielÀ luokkaretkellÀ. Matkailu ei selvÀstikÀÀn sovi opettajalle. MeistÀ kaikista se on tosi kummallista, sillÀ minulla, Patella, Tuukalla, Sampalla, Hannalla ja Tiinalla oli tosi mukavaa.

Ella-kirjat syntyivÀt Tammen Kirjava kukko -sarjaan 1995. Jo ensimmÀisen, Ella ja kiristÀjÀ -kirjan, myötÀ kÀvi selvÀksi, ettÀ Ellojen huumori ja vauhti purivat paljon ajateltua laajempaan lukijakuntaan. Elloja luettiin ala-asteella, niistÀ tehtiin kirjaesitelmiÀ ylÀasteella ja opettajat hihittivÀt niille salaa karttavarastossa.

Nykyisin Ella kavereineen seikkaileekin jo aapisessa, Kirjava kukko -sarjassa sekÀ itsenÀisinÀ lastenromaaneina. Ella ja kaverit 1 paketoi kolme ensimmÀistÀ Ella-kirjaa tuhdiksi lukuelÀmykseksi, joka on mukava tapa aloittaa Elloihin tutustuminen ja mainio lahjakirja kaikenikÀisille huumorin ystÀville.

Kirkkonummelaisen Timo Parvelan lasten- ja nuortenkirjoja luetaan ympÀri maailmaa, erityisesti Saksassa hÀnen suosionsa on valtaisaa. Parvela tunnetaan myös kÀsikirjoittajana sekÀ kolumnistina.