(538)

Ella ja kaverit konsertissa

Hörbuch und E-Book


Ella ja kaverit musiikin pauloissa!

MinÀ olen Ella. Olen kaksi ja puoli A -luokalla. MeillÀ on hurjan mukava luokka ja vielÀ sitÀkin mukavampi opettaja. Opettaja on kamalan mukava, koska hÀn vie meidÀt konserttiin, jossa soittaa oikea sinfoniaorkesteri.

- Kuka tietÀÀ, mikÀ on sinfonia? kysyi opettaja.

- Se on pizza, vastasi Pate.

- SinÀ muistelet nyt oopperaa, joka on pizza, kuten kaikki hyvin tiedÀmme, opettaja oikaisi.

- MeidÀn isÀllÀ oli kerran niin paha sinfonia, ettÀ hÀnen tÀytyi jÀÀdÀ kotiin koko pÀivÀksi, Tiina kertoi.

- Flunssa, sinun isÀllÀsi oli varmasti flunssa, opettaja korjasi.

- EihÀn ollut. IsÀ soittaa kÀyrÀtorvea ja hÀnen piti harjoitella koko pÀivÀ kotona, koska kappale oli niin vaikea, Tiina selitti.

Timo Parvela (s. 1964 JyvĂ€skylĂ€ssĂ€) on Suomen luetuimpia kirjailijoita sekĂ€ kotimaassa ettĂ€ ulkomailla. HĂ€n on kirjoittanut yli 80 teosta lapsille, nuorille ja aikuisille sekĂ€ lisĂ€ksi tv-kĂ€sikirjoituksia, nĂ€ytelmiĂ€ ja sanoituksia. Parvelan tekstejĂ€ on kÀÀnnetty yli kolmellekymmenelle kielelle, ja niitĂ€ on myyty Suomessa ja ulkomailla yhteensĂ€ jo yli 2 miljoonaa kappaletta. Parvelan teoksista on tehty lukuisia teatteri-, tv- ja elokuvasovituksia sekĂ€ kotimaassa ettĂ€ ulkomailla. Timo Parvela tunnetaan erityisesti lastenkirjasarjoistaan Kepler62, Ella ja kaverit, Pate, Maukka ja VĂ€ykkĂ€ sekĂ€ Sammon vartijat. Kirjojensa lisĂ€ksi Parvela tunnetaan ahkerana lukutaidon ja lasten oikeuksien puolustajana. Viimeksi mainitusta hĂ€n on saanut Unicefin Lasten oikeuksien vaikuttaja -tunnustuksen vuonna 2016. ”Parvela uskaltaa lastenkirjoissaan myös kritisoida lapsille merkityksellisiĂ€ yhteiskunnallisia ilmiöitĂ€. HĂ€nen kirjojensa lapset osallistuvat ympĂ€ristönsĂ€ kehittĂ€miseen. NĂ€in Parvela kĂ€yttÀÀ asemaansa arvostettuna kirjailijana tĂ€rkeiksi tietĂ€miensĂ€ asioiden esiin nostamiseen. NiitĂ€ ovat muun muassa lĂ€hikoulujen puolustaminen ja koulukirjastojen tĂ€rkeydestĂ€ puhuminen.” – Kun luin Timo Parvelan Ella-kirjaa lapsenlapsilleni, ymmĂ€rsin tĂ€rkeĂ€n asian. MikÀÀn ei ole turvallisempaa kuin se, ettĂ€ aikuiset ja lapset nauravat yhdessĂ€, Suomen UNICEFin hallituksen jĂ€sen Seppo Sauro toteaa. Parvela valmistui kasvatustieteiden maisteriksi vuonna 1988, mutta on toiminut vapaana kirjailijana jo vuodesta 1995. Parvela asuu Kirkkonummella. Timo Parvela on yksi palkituimmista ja kÀÀnnetyimmistĂ€ kirjailijoistamme kautta aikojen. www.timoparvela.fi