(0)

EN LANGTIDSSYG KRYDSER SIT SPOR

E-Book


Romanen foregÄr i spÊndingsfeltet mellem det, der er sket, og det, der kan ske. Mange Ärs autentisk erfaring med sygdom og sagsbehandling er parret med en dystopisk fremtidsvision over konsekvenserne af samme. Hvad er virkeligheden? Hvad er virkeligt? Er det, nÄr vi oplever det pÄ egen krop? Er det virkeligt, nÄr vi lÊser det i en bog? Er det virkeligt, nÄr det vÊkker genklang i vores eget system? Er det virkeligt, nÄr vi erfarer det? Meget af det som kronisk syge udsÊttes for, er uvirkeligt for de fleste. Meget af det, som jeg har vÊret udsat for, var uvirkeligt for mig lÊnge. Det, der bar mig igennem, var mindst lige sÄ uvirkeligt, for det var hÄbet om, at det ville blive bedre, hvis jeg bare fortsatte fremad. Var det virkeligt? Eller indbildning? Eller virkelig indbildning? Uanset hvad sÄ er der kun én vej: Fremad.

Uddrag af bogen

Igen vÄgnede hun uden en fornemmelse af, hvor hun var, eller hvad der var sket. Ah! Nu huskede hun. Det Store JordskÊlv. Det var bare en drÞm! Hun mÊrkede freden i sin krop og Äbnede Þjnene tillidsfuldt. Hendes tre nye venner sad og gloede pÄ hende uden at sige et eneste ord.

Åh nej! ténkte hun. Det var ikke en drþm 
 det er stadig et mareridt!

Som om han kunne lése hendes tanker, udbrþd Frygtlþs: ”Lad vére med at pibe! Du er i live, og vi er meget interesserede i at holde dig i live!”

”Og sĂ„ godmorgen, i Ăžvrigt!” tilfĂžjede han. ”Vi var lige ved at tro, at HĂ„bslĂžs havde givet dig for meget fjollemedicin. Du har sovet i nĂŠsten tre dĂžgn!”

”Hvad er der sket?” fremstammede hun. ”Fik I sĂ„ chippen ud?”

”Det kan du tro, vi gjorde, og det er meget interessant, det du bĂŠrer rundt pĂ„. Men fĂžrst skal du have noget at spise, og sĂ„ skal jeg finde ud af, hvor meget du ved om dig selv.”

Hun forstod ham ikke. Hun var umÄdelig trÊt i kroppen, og hendes hoved vÊrkede. Hun tog sig til Þret og mÊrkede forbindingen.

Om forfatteren

Sophia Noohra er oprindeligt uddannet lÊrer og coach, men kronisk sygdom tvang hende ind i en ny livsbane. Omdrejningspunktet for hendes liv og virke er perspektivet pÄ det gode liv pÄ trods af svÊre omstÊndigheder. Hvad skal der til for at have det godt, og hvor meget kan vi selv pÄvirke vores livsomstÊndigheder? Hun er pt. i fleksjob, som er resultatet af den Ärelange kamp, hun beskriver i romanen. Derudover er hun mor til fire og bor i Charlottenlund med sin mand og bÞrnene.