(5)

Evakkotie

Hörbuch


MiltÀ tuntuu pakkolÀhtö omasta kodista ja pako kohti tuntematonta? Millaisia jÀlkiÀ kotiseudun menettÀminen jÀttÀÀ sieluun?

Evakkotie-kirjassa evakkovaellukseen vuosina 1939 ja 1944 osallistuneet karjalaiset muistelevat lÀhtöÀÀn kotiseuduiltaan sodan myllerryksessÀ. PitkÀ matka evakkotiellÀ kohti tuntematonta ja epÀvarmuus omasta ja lÀheisten tulevaisuudesta eivÀt unohdu matkalaisten mielistÀ koskaan.

Kirja antaa ÀÀnen monille evakkoteillÀ matkanneille, jotka ovat kertoneen avoimesti omia kokemuksiaan ja tarinoitaan tÀtÀ kirjaa varten. Omakohtaisia kokemuksia tÀydentÀvÀt asiantuntijoiden nÀkemykset evakkotraumojen kÀÀntÀmisestÀ voimavaroiksi. Monilla evakoilla koko myöhempi elÀmÀ on osoittautunut evakkotieksi, josta selviytyminen on elÀmÀnmittainen matka.

VenÀjÀn hyökkÀyssota Ukrainaa vastaan on jÀrkyttÀnyt meitÀ kaikkia, mutta poikkeuksellisen lÀhelle sota on tullut jokaista, joka on joutunut kasvamaan sodan keskellÀ. TÀmÀn kirjan kirjoittajat lahjoittavat tekijÀnpalkkionsa Ukrainan sodan uhreille.