(47)

FC Barcelona

Hörbuch und E-Book


Financial Timesin pitkÀaikainen toimittaja Simon Kuper kertoo, kuinka FC Barcelonasta tuli maailman menestynein jalkapalloseura - ja kuinka tuo aikakausi on nyt pÀÀttymÀssÀ.

FC Barcelona ei ole vain maailman eniten rahaa tuottanut urheiluseura, se on yksinkertaisesti myös yksi vaikutusvaltaisimmista organisaatioista maapallolla. SillÀ on lÀhes 215 miljoonaa seuraajaa sosiaalisessa mediassa - enemmÀn kuin millÀÀn muulla urheiluseuralla, Real Madridia lukuun ottamatta.

SillÀ on enemmÀn yhteistÀ monikansallisten megayhtiöiden - kuten Netflixin - tai pienten kansallisvaltioiden kanssa kuin useimpien jalkapallojoukkueiden kanssa. Barcelonan muutos alueellisesta joukkueesta globaaliksi voimanpesÀksi ei tapahtunut hetkessÀ, vaan se on vienyt kolme vuosikymmentÀ. Kuper selvittÀÀ, miten kaikki tÀmÀ tapahtui. Kuinka seurasta tuli kestÀvÀn huippuosaamisen suunnannÀyttÀjÀ ja mestaruuksien toistuva voittaja. HÀn kiinnittÀÀ erityistÀ huomiota klubin kahteen suurimpaan tÀhteen, Johan Cruyffiin ja Lionel Messiin. Messi liittyi Barçaan 13-vuotiaana ja on enemmÀn kuin kukaan muu ollut Barcelonan kunnian kantaja ja yllÀpitÀjÀ. Mutta hÀnen aikakautensa saattaa olla loppumassa - ja sen myötÀ ainutlaatuinen voittokulku.


Sprecher*in: Matti Eve
Dauer: