(0)

Fia plus antingen eller

E-Book


Mycket har hÀnt i Fias liv under sommarens gÄng. Hon har Àntligen flyttat in i Paul och mammas nya hus, Äkt pÄ bÄtsemester med pappa, firat midsommar hos farmor och farfar, och hon har till och med blivit lovad en hamster. Men den viktigaste hÀndelsen av allt Àr att hennes nya syster Majken har kommit till vÀrlden. En lillasyster som Àr tusen gÄnger sötare Àn Tora och inte alls lika irriterande.

Men sommardagarna Àr nu Àr över och det Àr dags för skolstart igen. I skolan möts hon av bÄde gamla och nya vÀnner, det nya ÀlsklingsÀmnet engelska och en massa relationsdramatik. Fia mÄste Äterigen anpassa sig till stora förÀndringar i livet, speciellt tillÀgget av dansaren Isabell som pappa gÄtt och förÀlskat sig i. Men Àven Fia sjÀlv har blivit kÀr. Hur ska hon lyckas hantera kÀnslorna för supersöta MÄns?

I bokserien om Fia och hennes liv möter lĂ€saren 9-Ă„riga Fia, som stĂ€ller de frĂ„gor alla barn funderar pĂ„: Hur hanterar man förĂ€ndring och att vĂ€xa upp? Vad Ă€r det viktigaste i livet? Vad hĂ€nder nĂ€r man blir vuxen? Serien om Fia bestĂ„r av tre böcker, "Fia plus en och en Âœ", "Fia plus antingen eller" och "Fia plus alla Ă€lskar nĂ„n". Böckerna följer henne under ett Ă„rs tid frĂ„n sommaren innan fyran till Ă„rskursens avslut.

Jonna Nordenskiöld (1971) arbetar som författare, regissör och dramatiker. Hon har skrivit allt frĂ„n barnböcker och teaterpjĂ€ser till operalibretton. År 2007 nominerades hon till barnteaterorganisationen Assitejs pris för "International Award for Artistic Excellence".