(0)

Flimrande bilder

E-Book


En spÀnnande och intressant berÀttelse ur en filmares perspektiv. FrÄn den tuffa starten i Edsbyn i HÀlsingland till vidgade vyer i Australien och svenskbygderna i USA.

Det Àr ett stort antal dokumentÀrer som har Björn Berges signum. Dessutom har han varit jazzmusiker, dÄtidens dansbandsmusiker och han var ocksÄ med och bildade Sundsvalls Jazzklubb, en av landets största jazzklubbar.

Björn Berge Àr en man med lÄng erfarenhet av produktion med svenska dokumentÀrer och mÄnga Är som filmare Ät SVT och TV4.

Han har en spÀnnande historia att berÀtta och dessutom skriver han underhÄllande och trÀffsÀkert om sina möten med kÀnda och okÀnda. Han Àr inte bara en bra filmare utan ocksÄ bra pÄ att dramatisera.

De senaste Ären har han producerat filmer som den om Frida Steénhoff och filmen om Sundsvallsbranden. Lagom till bokpremiÀren kommer ocksÄ hans senaste film. En film om en bortglömd del av JÀmtlands historia. "NÀr JÀmtland blev en destination".

Teatermannen och programledaren i radio, Lars T Johansson, avslutar baksidestexten till boken med orden: "Tro nu bara inte att denna bok Ă€r nĂ„gon slags epilog. Nej han vandrar vidare med outsinlig energi – han Ă€r ju fotograf." Vilket hĂ€rmed bevisats.