(26)

Gelato

E-Book


”Efter att ha blĂ€ddrat i den uppstĂ„r ett trĂ€ngande behov av att införskaffa en egen glassmaskin och köra igĂ„ng.” Folk o folk

”En somrig bok fylld med svalkande inspiration.” Expressen

”En natt satt vi och fantiserade om vad vi skulle vilja jobba med. Vi pratade om vad det Ă€r som gör livet meningsfullt och vad som gör oss lyckliga. Det kan lĂ„ta klyschigt, men att göra andra mĂ€nniskor glada toppade listan. Men hur gör man dĂ„ nĂ„gon annan glad? Jo, genom att servera gelato förstĂ„s!”

Sedan 2014 driver Hanna och Angelo Gelato ScarfĂČ i Ålsten, Stockholm, dĂ€r de dagligen producerar gelato med de finaste rĂ„varorna frĂ„n bĂ„de Sverige och Italien. Mejerier och bĂ€r frĂ„n Sverige och citron, nötter, choklad och lakrits frĂ„n Italien. Resultatet blir utöver det vanliga. I boken delar de med sig av drygt 30 av sina bĂ€sta recept pĂ„ bĂ„de gelato och sorbet. Du hittar allt frĂ„n jordgubbssorbet, blĂ„bĂ€rssorbet och fior di latte till körsbĂ€rsgelato och gianduja – choklad- och hasselnötsgelato. Dessutom finns recept pĂ„ kalla desserter som tartufo och glasstĂ„rta, samt tips om utrustning, tillverkning och olika rĂ„varor.