(0)

Glad att predika

E-Book


Det Ă€r inte var och en förunnat att leverera en slagkraftig predikan, söndag efter söndag, skrev jag i en uppgift pĂ„ en homiletiktentamen. ÄndĂ„ har jag en lĂ€ngtan att mina predikningar ska vara sĂ„dana att de förĂ€ndrar nĂ„got i mĂ€nniskors liv.

Denna bok utgÄr frÄn flera av de predikningar som jag hÄllit och som jag adresserar till predikanter eller till den som bara vill lÀsa en uppbyggande text utifrÄn kyrkoÄret. I stÀllet för att redovisa fullstÀndiga manuskript har jag kortat ned dem för att de bÀttre ska fungera som handledning och inspiration. Inledningsvis försöker jag förklara varför jag skrivit som jag skrivit och vad jag har velat uppnÄ med predikan.

Predikotexterna föregÄs av mina tankar om och förberedelser inför predikan. NÄgra frÄgor jag försöker besvara Àr: Vem ska vara huvudpersonen i en predikan? Hur jag praktiskt gÄr tillvÀga nÀr jag skriver predikoutkast.

Kanske kan det ge nÄgot för dig som ocksÄ predikar? Eller bara för dig som vill lÀsa vad jag skrivit i nÄgon av mina predikningar, en postilla.