(0)

Grungen

E-Book


Forsikringsmanden Brun er lidt af en farvelĂžs tĂžrvetriller – han gĂžr helst, som han fĂ„r besked pĂ„, og heller ikke meget mere end det. Han lider af mareridt om dĂžde, rĂ„dnende mennesker, men en morgen vĂ„gner han uden at have vĂŠret plaget af dĂ„rlige drĂžmme. Denne dag skal vise sig at vĂŠre anderledes end alle de andre. Han er tilsagt et mĂžde i "DIREKTORATET", et gĂ„defuldt sted, der mest af alt minder om en labyrint, og hvor folk gĂ„r i forrĂ„dnelse i ventevĂŠrelserne. Her mĂ„ han vente, indtil det er hans tur til at mĂžde den mystiske skabning "Grungen".

Peter RÞnnov-Jessen er fÞdt den 20. december 1953 pÄ Frederiksberg, men opvokset i Nordjylland. Tasterne pÄ skrivemaskinen i det lille hjem stod ikke stille. Begge forÊldre var ivrige kronikÞrer i diverse nationale dagblade. I 1972 blev RÞnnov-Jessen student fra Aalborghus Statsgymnasium, og samme Är flÞj han fra reden for at starte pÄ engelsk og moderne og sammenlignende litteraturanalyse pÄ Aarhus Universitet. Med en kandidatgrad i hÄnden blev RÞnnov-Jessen ansat ved Aarhus Universitet og underviste frem til 1985, hvor hans debutprosa, novellesamlingen "Unaturlig omgang med fÄr", udkom. Denne blev startskuddet til et sÊrprÊget og originalt forfatterskab, hvor komik og grotesk absurditet spiller op ad hinanden, hvor grÊnserne mellem virkelighed og fantasi bliver udviskede, og hvor der gerne stilles skarpt pÄ poltiske og kulturelle tilstande i samfundet.

"Sugende og syret eventyr – en flot bog, man suges ind i, selvom man slet ikke har det rart derinde." - Michael Eigtved, BT