(45)

Holly: scifi-trilleri

Hörbuch


HengĂ€styttĂ€vĂ€ scifi-trilleri naisesta, joka taistelee hengestÀÀn – ja todellisesta identiteetistÀÀn.

LĂ€hitulevaisuudessa ihmiset ovat valinneet kuolemattomuuden – kovaan hintaan. Lainkuuliaiset kansalaiset yllĂ€pitĂ€vĂ€t terveyttÀÀn loputtomiin naniittiteknologialla vastineeksi yksityisyydestÀÀn. Samalla he voivat aistia maailman valitsemansa virtuaalitodellisuuden suodattamana.

Kun Holly Winseed herÀÀ sairaalasta, hÀnen muistikuvansa ovat hataria eikÀ hÀn tiedÀ, miten hÀn on sinne pÀÀtynyt. SairaalasÀngyn vierellÀ ei ole Hollyn aviomies Jonathan vaan hallituksen agentti Schuyler. Hollylle selviÀÀ pian, ettÀ hÀn on klooni, tilapÀinen kopio itsestÀÀn. HÀnet on luotu yhtÀ tarkoitusta varten: etsimÀÀn kÀsiinsÀ alkuperÀinen Holly ja eliminoimaan tÀmÀ rangaistuksena Jonathanin murhasta. Jos Holly onnistuu, hÀn voi ottaa alkuperÀisen itsensÀ paikan yhteiskunnassa ja jatkaa elÀmÀÀnsÀ. Jos hÀn epÀonnistuu, hÀn tuhoutuu ja Jonathanin murhaaja jatkaa vapaalla jalalla.

Hugo-palkitut kirjailijat Brandon Sanderson ja Mary Robinette Kowal ovat yhdistÀneet voimansa ja kirjoittaneet nopeatempoisen scifi-trillerin suoraan ÀÀnikirjaksi. Holly: scifitrilleri voitti Fantasy Award -palkinnon vuoden 2020 parhaana ÀÀnikirjana.

Brandon Sanderson on moneen otteeseen palkittu fantasia- ja scifi-kirjailija, jonka teoksia on myyty 17 miljoonaa kappaletta ja kÀÀnnetty yli 30 kielelle.

Mary Robinette Kowal on scifiin keskittyvÀ kirjailija. HÀn voitti parhaan uuden tieteiskirjailijan John W. Campbellin palkinnon vuonna 2008. Sittemmin hÀnen teoksensa ovat voittaneet mm. Hugo-, Nebula- ja Locus-palkintoja.