(1)

Hopp

E-Book


Vi lever i en orolig tid nÀr utvecklingen inom vÀrldspolitiken tycks absurd, klimatkatastroflarmen ljuder allt högre och klyftorna i samhÀllet bara blir djupare. DÀrför ger vi nu ut Rebecca Solnits klassiska aktivistbok Hopp som aldrig tidigare kommit pÄ svenska.

I Hopp fÄngar Rebecca Solnit de senaste 50 Ärens historia av aktivism och samhÀllelig förÀndring, frÄn Berlinmurens fall till de vÀrldsomfattande demonstrationstÄgen mot kriget i Irak. Genom att lyssna till nÄgra av de senaste Ärhundradets största tÀnkare, sÄ som Woolf, Gandhi, Borges, Benjamin och Havel, formulerar Solnit en tidlös vision kring politisk förÀndring. För att orka fortsÀtta kÀmpa, menar Solnit, mÄste vi erkÀnna de enorma framsteg som gjorts tack vare enskilda personers engagemang, men ocksÄ lÀra oss leva med att framtiden Àr osÀker och att de direkta följderna av vÄrt handlande inte alltid Àr uppenbara. Hopp krÀver handling och handling hopp och nu behövs denna samverkan mer Àn nÄgonsin.

Hopp (Hope in the dark) utkom första gÄngen 2004. I de helt nyskrivna för- och efterorden berÀttar Solnit om bokens uppkomst och om vÀgen till framtidstro och handling i ett samhÀlle som kan kÀnnas bÄde osÀkert och skrÀmmande.