(103)

Huorasatu

Hörbuch und E-Book


Huora, neitsyt, Àiti, madonna vai Cher? Suppeahko valikoima. Huorasatu kertoo totuuden naisen esihistoriasta, klitoriksen mysteeristÀ ja naisvankilan jÀnnittÀvÀstÀ arjesta sekÀ siitÀ, mitÀ todella tapahtuu tyttöjen makuuhuoneissa. Teos pureutuu rujon runollisesti jumaluuteen, elÀimellisyyteen ja ihmisyyteen, naisten ja miesten vÀliseen ristiriitaan, sopivan pukeutumisen ongelmallisuuteen, vÀkivallan vÀlttÀmÀttömyyteen, seksin pohjattomaan hÀmmentÀvyyteen, rahaan ja rahattomuuteen sekÀ tietysti lihaan, kaikissa ilmenemismuodoissaan.

Kirja nÀyttÀÀ keskisormea kaikkien niiden puolesta, joita on kohdeltu epÀoikeudenmukaisesti lajin, sukupuolen, seksuaalisen suuntautumisen tai sosiaalisen statuksen vuoksi.

Huorasatu on tekijÀnsÀ mukaan vÀhÀn kuin Raamattu. Vain lyhyempi.

Huorasatu oli vuoden 2011 Finlandia-palkinto- ja Helsingin Sanomien esikoiskirjailijapalkintoehdokas.

Laura Gustafsson (s. 1983) on helsinkilÀinen kirjailija ja nÀytelmÀkirjailija. Teatterikorkeakoulusta valmistuneen Gustafssonin hahmot ovat suorasanaisia, jopa karikatyyrimÀisiÀ. HÀn hyödyntÀÀ henkilögalleriassaan mytologioita ja pikku-uutisia. LeikittelevÀllÀ kerronnalla hÀn kÀsittelee teoksissaan suuria aiheita, kuten toiseutta, vÀkivaltaa ja ihmisyyttÀ. Teosten paikoin synkeÀÀ maailmaa keventÀvÀt huumori ja Gustafssonin omintakeinen mielikuvitus.

Gustafsson kirjoittaa sÀÀnnöllisesti myös omaa blogia, jossa hÀn kommentoi ja pohtii ajankohtaisia aiheita sekÀ henkilökohtaista elÀmÀÀnsÀ.


Sprecher*in: Maija Lang
Dauer: