(0)

Karin Boje

E-Book


"Herren Ă€r min Herde – mig skall intet fattas..."

Sommaren efter hon tagit studenten kÀnner Karin att hon har en vÀrld full av möjligheter framför sig. Likt sin far före henne har hon som ambition att studera medicin och bli lÀkare. Allt för drömmen om att fÄ tjÀna sina lidande medmÀnniskor och genom det Àven tjÀna Gud. Och trots att studierna Àr dyra har hennes far lovat att hjÀlpa henne uppfylla sin dröm. Men nÀr hennes familj en dag hamnar i en större ekonomisk knipa stÄr hon plötsligt vid ett vÀgskÀl. Ska hon belÄna sig sjÀlv upp över öronen för att uppfylla sin dröm? Eller har Herren kanske andra planer för henne?

För att hjĂ€lpa sin familj med deras skulder hamnar Karin sĂ„ smĂ„ningom hos en vĂ€lvillig familj ute pĂ„ KlostergĂ„rden. Trots att hon lyckats finna ro i vardagen Ă€r det Ă€ndĂ„ nĂ„gonting som fortsĂ€tter smĂ€rta henne – hennes hjĂ€rta bankar fortfarande för Ragnar, den man som förorsakat hennes familjs missöde ...

Denna roman frĂ„n 1930 Ă€r skriven av Anna Ölander. Huvudfiguren rĂ„kar dela namn med den kĂ€nda författarinnan Karin Boye (1900-1941).

Anna Helena Ölander (1861-1939) och var en svensk författare och översĂ€ttare. Hon föddes i Linköping och var dotter till en kyrkoherde. Under sin livstid arbetade hon flitigt med att begripliggöra de kristna budskapen. Bland annat skrev hon dikter och berĂ€ttelser för tidningar som Svenska Posten och Förbundstidningen. Senare under hennes karriĂ€r kom hon Ă€ven att skriva lĂ€ngre historier i romanform. Ölanders författarskap bestĂ„r av cirka 50 utgivna böcker respektive diktsamlingar och hon finns bland annat representerad i ett stort antal frikyrkliga psalmböcker sĂ„vĂ€l som Svenska Kyrkans.