(3)

Keltaiset esseet : Keltainen kirjasto tutkijoiden silmin

E-Book


Paul Auster, Peter HĂžeg, Jhumpa Lahiri, Kazuo Ishiguro, Don DeLillo

Tutkijat ovat saaneet luettavakseen Keltaisen kirjaston parhaita teoksia. Tarkan lukijan kÀsissÀ tutut ja tulevat klassikot taipuvat yllÀttÀviin asentoihin.

MitĂ€ yhteistĂ€ on Ridge Forresterilla ja italialaisella nykykirjallisuudella? Kumpi Alice Munron omaan elĂ€mÀÀn pohjautuvissa teoksissa on tĂ€rkeĂ€mpÀÀ: tosiasiat vai tunteiden totuus? Miksi Toni Morrisonin SinisimmistĂ€ silmistĂ€ tuli kielletty kirja? Onko Jennifer Eganin Aika suuri hĂ€mĂ€ys punkromaani vai mikĂ€? MitĂ€ merkityksiĂ€ tieteellĂ€ ja tutkijoilla on Peter HĂžegin tuotannossa? Kirjaan sisĂ€ltyy myös monia Keltaisen kirjaston kirjoja kÀÀntĂ€neen Helene BĂŒtzowin haastattelu sekĂ€ johdatus siihen, mitĂ€ maailmankirjallisuus oikeastaan tarkoittaa.

Kirjan toimittajista Heta Pyrhönen ja Sanna Nyqvist työskentelevÀt Helsingin yliopistolla, Pyrhönen yleisen kirjallisuustieteen professorina ja Nyqvist tutkijatohtorina. PÀivi Koivisto on vÀitellyt kotimaisesta nykykirjallisuudesta ja työskentelee kustannustoimittajana. Esseiden kirjoittajat ovat Helsingin yliopiston tohtoriopiskelijoita.