(1)

Kertomuksia 1

E-Book


Pieni, lempeÀsilmÀinen ja tavattoman vÀhÀpuheinen Anjuta on lÀÀketieteen opiskelija Stepan Klotshkowin asuintoveri. Klotshkow pÀnttÀÀ intohimoisesti lÀÀketieteen saloja samalla kun Anjuta kirjailee koristeompeleita ja muistelee aikaisempia asuintovereitaan. MissÀ he mahtavatkaan nyt seikkailla? Aivan kuin kaikilla muilla olisi kunnianhimoa ja suuria pÀÀmÀÀriÀ, mutta Anjuta on jÀmÀhtÀnyt paikalleen...

"Anjuta" on yksi seitsemÀstÀtoista kertomuksesta Anton Tƥehovin novellikokoelmassa "Kertomuksia 1". Kokoelma sisÀltÀÀ lÀmminhenkisiÀ ja verrattomia tarinoita elÀmÀstÀ ja erilaisten ihmisten edesottamuksista.

Anton TĆĄehov (1860–1904) oli venĂ€lĂ€inen nĂ€ytelmĂ€kirjailija ja novellisti. TĆĄehovilaiselle tyylille ominaista on tiivis ja realistinen kerronta yhdistettynĂ€ impressionistiseen maailmankuvaan. TĆĄehovia on pidetty novelli- ja nĂ€ytelmĂ€kirjallisuuden uudistajana ja yhtenĂ€ venĂ€lĂ€isen kirjallisuuden merkittĂ€vimpĂ€nĂ€ hahmona. HĂ€nen tunnetuimpiin teoksiinsa lukeutuvat nĂ€ytelmĂ€t Lokki, Vanja-eno ja Kirsikkapuisto.