(0)

Koditon

E-Book


Koskettava klassikko Teuvo Pakkalan upeana suomennoksena

Julma kasvatti-isÀ myy kahdeksanvuotiaan Rémin apupojaksi kiertÀvÀlle taiteilijalle. Taiteilija, Vitalis, on onneksi kunnon mies ja kohtelee RémiÀ hyvin. Kaksikko seikkailee yhdessÀ kolmen koiransa kanssa ja tapaa kiltin rouva Milliganin ja tÀmÀn sairaalloisen Arthur-pojan, jotka ottavat Rémin hoiviinsa Vitalisin joutuessa kahnauksen seurauksena vankilaan. Vitalisin vapauduttua matka jatkuu ympÀri Ranskaa, ja vÀrikkÀiden vaiheiden jÀlkeen sekÀ Vitalisin ettÀ Rémin todellinen henkilöllisyys paljastuu, ja luvassa on sekÀ tuskallisia menetyksiÀ ettÀ onnellisia jÀlleennÀkemisiÀ.

Koditonta pidetÀÀn kirjallisuuden historian ensimmÀisenÀ lastenkirjana, vaikkei kirjailija itse sitÀ alun perin lastenkirjaksi tarkoittanutkaan. Huima seikkailu on sÀilyttÀnyt tenhonsa aikojen halki, ja kirjasta onkin tehty useita elokuvia ja mm. animesarjoja.

Hector Malot (1830 - 1907) oli ranskalainen kirjailija. Malot opiskeli lakia, mutta kirjallisuus oli hÀnen todellinen kutsumuksensa. Malot julkaisi yli 70 teosta, joista on suomennettu neljÀ. Teoksista tunnetuin on Koditon.