(44)

Korpisoturi

Hörbuch und E-Book


Ahma muuttaa itÀrajalle omavaraiseksi erakoksi. HÀn varautuu maailmanloppuun, mutta se tapahtuu nopeammin kuin hÀn osaa odottaa tai toivoa. Yhteiskunnan romahdus katkaisee yhteydet, ja viestintÀ palautuu kahden ihmisen vÀliseksi. Valta on niillÀ, jotka sen ottavat. Toisin kuin useimmat, Ahma on varustautunut: hÀn aikoo seistÀ omalla maallaan, ase kÀdessÀ, ja turvautua varmuusvarastoonsa.

Vaikka Ahma on itsenÀinen, sÀÀlimÀtön ja omavarainen, hÀn ajautuu pienen lauman jÀseneksi. Toiset ihmiset ovat Ahmalle helvetti, mutta onko yksinÀisyys vielÀkin viheliÀisempÀÀ?

Laura Gustafssonin kolmas romaani katsoo ihmistÀ raadollisuudessaan, pienuudessaan ja loputtomassa kauneudessaan. Se on tutkielma selviytymisstrategioista, yhteisöstÀ ja siitÀ, miten ihminen on lyhyessÀ ajassa menettÀnyt kosketuksen maahan, kaiken perustaan. Korpisoturi katsoo suomalaisen yhteiskunnan nykytilaa, ja kysyy, mitÀ suomalaisuus oikeastaan on.

Laura Gustafsson (s. 1983) on helsinkilÀinen kirjailija ja nÀytelmÀkirjailija. Teatterikorkeakoulusta valmistuneen Gustafssonin hahmot ovat suorasanaisia, jopa karikatyyrimÀisiÀ. HÀn hyödyntÀÀ henkilögalleriassaan mytologioita ja pikku-uutisia. LeikittelevÀllÀ kerronnalla hÀn kÀsittelee teoksissaan suuria aiheita, kuten toiseutta, vÀkivaltaa ja ihmisyyttÀ. Teosten paikoin synkeÀÀ maailmaa keventÀvÀt huumori ja Gustafssonin omintakeinen mielikuvitus.

Gustafsson kirjoittaa sÀÀnnöllisesti myös omaa blogia, jossa hÀn kommentoi ja pohtii ajankohtaisia aiheita sekÀ henkilökohtaista elÀmÀÀnsÀ.


Sprecher*in: Aku Laitinen
Dauer: