(86)

Koskinen ja kreikkalainen kolmio

Hörbuch und E-Book


Lukijoiden rakastamassa sarjassa tamperelainen komisario Koskinen ratkoo mutkikkaita rikosvyyhtejÀ.

Vihdoinkin – viidennessĂ€ seikkailussaan – komisario Koskinen on pÀÀssyt toteuttamaan hartaan ja pitkĂ€aikaisen haaveensa: hĂ€n on purjehduslomalla Kreikan saaristossa ystĂ€vĂ€nsĂ€ ja vanhan virkaveljensĂ€ Juusosen kanssa. Lomamatka onkin totisesti tarpeen, sillĂ€ Koskisen avioliitto on seilannut vakaata kurssia karille.

Mutta vaikka tasaiset purjetuulet ja lÀmmin merivesi hellivÀtkin rikostutkijoita, ruumiit eivÀt jÀtÀ heitÀ lomallakaan rauhaan. Kreikan saaristossakin sellainen kelluu heidÀn venettÀÀn vastaan, ja paikallinen poliisi keksii oitis patenttisyylliset ruumiin löytÀjistÀ. Kaksikon asemaa ei paranna ollenkaan se, ettÀ ruumis on elÀessÀÀn ollut Suomen kansalainen.

Seppo Jokinen (s. 1949 ) työskenteli 30 vuoden ajan Tampereen kaupungin tietotekniikkakeskuksessa, kunnes jÀi vapaaksi kirjailijaksi vuonna 2006. Komisario Koskisesta kertovat kirjat muodostavat yhden Suomen suosituimmista dekkarisarjoista. NykyÀÀn Koskisen tutkimuksia seurataan myös Eero Ahon tÀhdittÀmÀssÀ TV-sarjassa.