(85)

Koston oikeutus

Hörbuch


KonepajayrittÀjÀ löytyy ammuttuna työhuoneestaan YlöjÀrveltÀ. KesÀlomakauden juuri kÀynnistyessÀ helteinen perjantai-ilta on teollisuusalueella hiljainen eikÀ silminnÀkijöistÀ ole juuri toiveita. Liittyykö yrittÀjÀn ampuminen pari kuukautta aikaisemmin Lapissa paljastuneeseen murhaan, jonka uhri oli myös YlöjÀrveltÀ lÀhtöisin ollut liikemies? Rikoskomisario Simppa joutuu tutkinnassa yhÀ syvemmÀlle hÀikÀilemÀttömÀn liiketoiminnan sokkeloihin, joissa moraalilla ei ole mitÀÀn merkitystÀ. Oma haasteensa on siinÀ, ettÀ toimintaan on sekaantunut tÀrkeitÀ henkilöitÀ valtakunnan huipulta.

Kesken murhatutkinnan tapahtuu dramaattinen kÀÀnne, kun rikostutkijan kanssa suunniteltu operaatio menee kohtalokkaalla tavalla pieleen.

Koston oikeutus (2021) on Pertti Laineen rikosromaani murhatapauksesta, jossa on korkeat panokset. Laineen dekkarisarjan avaus Pisto sydÀmeen ilmestyi 2018. SitÀ seurasivat Vainotut vuonna 2019 sekÀ Kohtalokas kutsu vuonna 2020.

Pertti Laine (s. 1949) on LempÀÀlÀssÀ asuva taloustieteen maisteri, joka on tehnyt pitkÀn työuran liike-elÀmÀssÀ. HÀnen esikoisteoksensa Vainotut ilmestyi vuonna 2019.