(1)

Kulkurin koulut

E-Book


On kulunut monta vuotta siitÀ, kun kulkurin elÀmÀÀ viettÀnyt Jussi tallasi suomalaisia maanteitÀ ja etsi seuraavaa työpaikkaa. Sodassa haavoituttuaan Jussi joutui sairaalaan, ja pitkÀn toipumisajan jÀlkeen elÀmÀ ei ole ollut enÀÀ ennallaan. Jussin on mietittÀvÀ tasapainoisempaa arkea ja unohdettava seikkailut ja haaveet merillÀ työskentelystÀ. Uuteen elÀmÀÀn kuuluvat myös opinnot ja toive entistÀ vakituisemmasta työstÀ. NiinpÀ Jussi kirjautuu kansanopiston kurssille. KÀypÀ myös niin, ettÀ entinen kulkuri purjehtii avioliiton satamaan.

"Kulkurin koulut" on pÀÀtösosa Juhani Konkan kolmiosaiselle Kulkuri-sarjalle. Edelliset osat ovat "Kulkurin kesÀ" sekÀ "Kulkurin kahleet".

Kirjailija Juhani Konkka on kotoisin Inkerinmaalta – aivan kuten Kulkuri-trilogian Jussikin. OmaelĂ€mĂ€kerralliset kulkurin seikkailut vievĂ€t lukijan viehĂ€ttĂ€vÀÀn maailmaan, jossa työtĂ€ voi vaihtaa vaikka pĂ€ivittĂ€in. MikÀÀn ei ole kuitenkaan ikuista – ja voi olla, ettĂ€ myös tĂ€mĂ€ kulkuri asettuu vielĂ€ aloilleen.

Juhani Konkka (1904–1970) oli inkerinsuomalainen kirjailija ja kÀÀntĂ€jĂ€. HĂ€nen pÀÀteoksinaan pidetÀÀn hĂ€nen omaelĂ€mĂ€kerrallista Kulkuri-sarjaansa. Konkka kÀÀnsi useita venĂ€lĂ€isiĂ€ klassikoita suomen kielelle.