(97)

Kultainen lusikka

Hörbuch und E-Book


Ripaus kanelia, hyppysellinen sokeria ja yksi verinen ruumis

Jessa Maxwellin esikoisromaani Kultainen lusikka on tosi-tv:n kulisseissa tapahtuvan murhan ympÀrille kietoutuva jÀnnÀri

Huippusuosittu tv-ohjelma Leivontaviikko on edennyt kymmenenteen tuotantokauteensa saakka. Sarjan juhlakauden kuvaukset alkavat syrjÀisessÀ mutta loisteliaassa kartanossa Vermontissa rakastetun juontajan Betsy Martinin johdolla. HyvÀntuulinen ohjelma saa kuitenkin ÀkkikÀÀnteen, sillÀ lavasteista löydetÀÀn kuvaustauolla ruumis.

EpÀiltyinÀ ovat Betsyn ohella kuusi ÀÀrimmÀisen kunnianhimoista kilpailijaa, joista jokainen takuuvarmasti puukottaisi toistaan kakkulapiolla selkÀÀn voittaakseen Leivontaviikon Kultainen lusikka -pÀÀpalkinnon. Pian alkaa nÀyttÀÀ siltÀ, ettei tuotantokautta kenties saada purkkiin ilman lisÀruumiita.

Jessa Maxwellin esikoisromaani Kultainen lusikka on tosi-tv:n maailmaan sijoittuva murhamysteeri, joka yhdistelee tÀydellisessÀ sopusoinnussa sekÀ MasterchefiÀ ettÀ Agatha Christien dekkareita ja saa lukijan katsomaan leppoisia kokkausohjelmia aivan uudella silmÀllÀ.

Jessa Maxwell on amerikkalainen sarjakuvapiirtÀjÀ, toimittaja ja kirjailija, jonka sarjakuvia ja tekstejÀ on julkaistu muun muassa The New Yorkerissa ja The New York Timesissa. HÀnen ensimmÀinen sarjakuvateoksensa julkaistaan Yhdysvalloissa vuonna 2023. KevÀÀllÀ 2023 suomeksi ilmestynyt Kultainen lusikka on Maxwellin esikoisproosateos.