(0)

Kun vedet liikkuvat

Hörbuch und E-Book


Ajankohtainen romaani ihmiskunnan suurista pyrkimyksistÀ ja olemassaolon hauraasta kauneudesta.

Kaksi naista kahdella rannalla, vÀlissÀÀn vesi, jota ihminen ei hallitse.

On 1940-luvun loppu, jolloin syntyy kaksi Kiinaa: se, joka on rakentanut muurin turvaksi maarajan takaa tulevia uhkia vastaan ja se, jolla on vain ympÀröivÀ meri turvanaan. Mutta kun ihminen muuttaa luontoa, vesi ei enÀÀ kÀyttÀydy kuten aiemmin, sillÀ ilmastokriisi ja luontokato ovat jo liian pitkÀllÀ.

Markus Leikolan romaanitrilogian pÀÀttĂ€vĂ€ Kun vedet liikkuvat sijoittuu Kiinan kohtalonhetkiin: aiemmat teokset Uuden maailman katu ja TeidĂ€n edestĂ€nne annettu nĂ€yttivĂ€t, kuinka teknologian, joukkotiedotuksen, elokuvan, kirjoittamisen ja kulttuurin evoluutio sekĂ€ viime kĂ€dessĂ€ koko luomakunnan kehitys ovat johtaneet tĂ€hĂ€n pĂ€ivÀÀn. Nyt kaikki kehitys nivoutuu yhteen avaten nĂ€kymĂ€n muutaman vuoden pÀÀhĂ€n, jolloin maailman suurin maa viettÀÀ juhlavuottaan – yrittĂ€en hallita sekĂ€ ihmisten ettĂ€ luonnon voimia yhtĂ€ aikaa.

Trilogian aiempien, kiitettyjen osien tapaan Kun vedet liikkuvat yhdistÀÀ valtavan mÀÀrÀn tarkkaa taustatyötÀ vetÀvÀÀn kerrontaan.

Markus Leikola (s. 1960) on helsinkilÀinen kirjailija ja kolumnisti, joka on julkaissut niin tietokirjoja, runokokoelmia, novelleja kuin nÀytelmiÀkin. Suurimittaisissa romaaneissaan hÀn tarkastelee kansainvÀlistÀ poliittista historiaa maagisen realismin keinoin. Aikaisempia suurromaaneja ovat Uuden maailman katu (2016) sekÀ TeidÀn edestÀnne annettu (2020).