(0)

Kuolema soittaa kaislikossa

E-Book


Nostalginen murhamysteeri vie 1940-luvun Suomeen.

Kun arkkivaari Risto Suka saapuu LeppÀlahden kartanon tÀyshoitolaan, hÀnen tulonsa herÀttÀÀ hÀmmennystÀ ja kuhinaa. Arkkivaari ei olekaan ikivanha ukko, vaan viehÀttÀvÀ nuori arkistonhoitaja! Mutta miksi Suka on tullut, ja vielÀpÀ kÀvellen? Menneisyyden haamut eivÀt jÀtÀ rauhaan kartanon omistajia, eversti Wartburgia ja tÀmÀn tytÀrtÀ Amelieta, armeijasta potkut saanutta Riku Karppia ja tÀmÀn hemaisevaa rouvaa KittyÀ, eivÀtkÀ muitakaan kylÀn moninaisista asukkaista. 20-luvun alussa, pirtutrokareiden aikaan, nimittÀin on tapahtunut murha tai pari, joita ei ole unohdettu vielÀkÀÀn...

Uudon tulokkaan saapuminen LeppÀlahden kartanoon herÀttÀÀ henkiin menneisyyden aaveet. Ratkeavatko mysteeriksi jÀÀneet murhat vihdoin?

Kirjailija Marton Taiga (1907–1969) oli oikealta nimeltÀÀn Martti Erik Hjalmar Löfberg. Taiga tunnetaan suomalaisena seikkailukirjallisuuden ja dekkarigenren taitajana, jonka tuotantoon kuuluu jopa 60 teosta. Kirjailija vĂ€ltteli julkisuutta mutta jĂ€i historiaan Outsiderin kaltaisena, monipuolisena viihdekirjallisuuden taitajana.