(0)

Lapsenkokoinen katsomuskasvatus

E-Book


Lapsenkokoinen katsomuskasvatus on monipuolinen sukellus lapsen maailmaan ja katsomukselliseen ajatteluun. Sen tieteellisesti tasokkaat, mutta kÀytÀnnönlÀheiset artikkelit pohjautuvat lokakuussa 2020 pidetyn katsomuskasvatussymposiumin esityksiin.

NiissÀ pohditaan, miten kasvattaa lasta tilanteessa, jossa uskonnot ja katsomukset ovat toisaalta aiempaa nÀkyvÀmpiÀ yhteiskunnassa, mutta toisaalta perheiden arjen kosketus niihin on yhÀ kirjavampaa. Nykyaikaista katsomuskasvatusta tehdÀÀn monen tahon ammattimaisena yhteistyönÀ, jotta voidaan tukea lapsen kehitystÀ lapsen tasolla, lasta kunnioittaen, ihmetellen ja oppien.

Teokseen ovat kirjan toimittajien lisÀksi kirjoittaneet Arniika Kuusisto, Elisa HyvÀrinen, Sari Havu-Nuutinen, Pekka Metso, Ismo Pellikka, Eriikka Jankko, Katja Castillo, Aino-Elina KilpelÀinen, Jarmo Kokkonen, Heini Paavola, Panu Pihkala, Ruth Illman, Inkeri Ruokonen, Ilkka Tahvanainen, Sylvia Hakari, Leena Lahtinen, Silja LamminmÀki-Vartia ja Elina Fonsen.

Saila Poulter (KT, Dos) toimii uskonnondidaktiikan yliopistonlehtorina ja opettajankouluttajana Helsingin yliopistossa. LisÀksi hÀn johtaa opettajankoulutuksen kehittÀmishanketta "Monikatsomukselliset oppimisen tilat varhaiskasvatuksessa".

Martin Ubani (FT, TM) on uskonnonpedagogiikan professori ItÀ-Suomen yliopistosta. HÀnen tutkimuksensa kohdistuvat uskontoon ja katsomuksiin yhteiskunnallisessa kasvatuksessa sekÀ opettajankoulutukseen.

Marja Laine (FT) työskentelee Kulttuuri- ja uskontofoorumi FOKUS ry:n toiminnanjohtajana, HÀn on tutkinut kulttuurisesti kestÀvÀÀ kasvatusta ja erikoistunut lasten ja nuorten kulttuuri-identiteettiprosessia tukevan toiminnan kehittÀmiseen.

Arto Kallioniemi (TT, KM, HuK) työskentelee Helsingin yliopiston opettajankoulutuslaitoksella uskonnon didaktiikan professorina.