(1)

Lasten ja nuorten tutkimushaastattelu

E-Book


Lapset ja nuoret ovat oman elÀmÀnsÀ asiantuntijoita, ja heidÀn haastattelemisensa voi olla vÀylÀ ainutlaatuiseen tietoon useilla tieteenaloilla.

Lasten ja nuorten tutkimushaastattelu tukee, kannustaa ja rohkaisee niin aloittelevia kuin kokeneitakin tutkijoita lÀhestymÀÀn lapsia ja nuoria haastateltavina. Se tarjoaa sekÀ kÀytÀnnöllisiÀ ohjeita ettÀ teoreettisempia nÀkökulmia aiheeseen.

EsillÀ ovat muun muassa tutkimushaastatteluun valmistautuminen, visuaaliset ja osallistavat menetelmÀt, tutkimuseettiset kysymykset sekÀ erityisesti sensitiivisyys lapsia ja nuoria haastateltaessa. Teoksen elÀvÀt ja ajankohtaiset tutkimusesimerkit tavoittavat erilaisia nÀkökulmia eri-ikÀisten lasten ja nuorten elÀmÀÀn.

Teosta voi hyödyntÀÀ laajasti yliopistoissa ja ammattikorkeakouluissa niin yhteiskuntatieteissÀ, terveystieteissÀ, kasvatus- ja varhaiskasvatuksessa, lapsuuden- ja nuorisotutkimuksessa, psykologiassa, erityispedagogiikassa kuin kulttuurintutkimuksessa. Se on myös oiva apu lasten ja nuorten kanssa työskenteleville ammattilaisille.