(6)

Livet & patriarkatet

E-Book


Vad Àr ett patriarkat? Vad Àr en feminazi? Hur blir man feminist?

För journalisten, bloggaren och poddaren Peppe Öhman Ă€r feminism och jĂ€mstĂ€lldhet hjĂ€rtefrĂ„gor. Hon tar debatten och stĂ„r upp för sin sak i alla vĂ€der. Nu har hon samlat sina och andras Ă„sikter och insikter till en bok som roar, oroar, stöttar och presenterar fakta. OcksĂ„ lĂ€sarna av hennes populĂ€ra blogg Livet & LA kommer till tals med sina egna frĂ„gor, som Peppe svarar pĂ„.

Öhman utgĂ„r frĂ„n sina egna erfarenheter och berĂ€ttar öppenhjĂ€rtigt och Ă€rligt om sina upplevelser av att leva som kvinna i ett samhĂ€lle dĂ€r den vita heteromannen fortfarande Ă€r norm. HĂ€r finns förtrycket pĂ„ arbetsplatsen, hĂ€r finns den misshandlande pojkvĂ€nnen, hĂ€r finns rĂ€dslan och osĂ€kerheten och inte minst det stora spöket Skammen. Men boken Ă€r ocksĂ„ ett upprop till alla som tror pĂ„ könens lika vĂ€rde, till alla som Ă€r beredda att omvandla sin tanke i praktiken varje dag.

”Den hĂ€r boken förklarar varför feminismen fortfarande behövs och varför mĂ„let Ă€r att ingen lĂ€ngre ska behöva kalla sig feminist. Om farbrorn, kusinen eller kollegan vĂ€grar lĂ€sa kan du göra det sjĂ€lv och pĂ„ ett enkelt och vĂ€nligt sĂ€tt förklara för dem hur feminism och mĂ€nskliga rĂ€ttigheter hĂ€nger ihop.Om de hĂ€r personerna Ă€r emot mĂ€nskliga rĂ€ttigheter kan jag tyvĂ€rr inte hjĂ€lpa dig.”