(151)

Lokattens klor

Hörbuch und E-Book


I norra Sverige ritas en ny karta av kraftfulla och mörka intressen, prÀglade av rÄ kapitalism, greenwashing och kriminalitet.

TÀtorten Gasskas befinner sig mitt i exploateringen och dramatiken. En sprÀngladdning vÀcker invÄnarna en vÄrnatt och sedan hittas en journalist mördad.

Mikael Blomkvist, som Àr pÄ vÀg uppÄt för att vara sin familj nÀra, brottas med egna bekymmer och har antagit en ny utmaning. Men föga anar han vad han Àr pÄ vÀg att kliva in i.

Lisbeth Salander har samtidigt blivit ett byte för den undre vÀrlden. Plague, hennes livlina genom Ären, Àr försvunnen -- och Svala, hennes brorsdotter, svÀvar Àven hon i livsfara. Det finns ett samband. NÄgon vet hur man ska locka till sig Lisbeth men ocksÄ hur hon kan oskadliggöras.

Lokattens klor Àr den fristÄende Ättonde delen av den mÀktiga Millennium-berÀttelsen, Sveriges största boksuccé nÄgonsin, över 100 miljoner sÄlda exemplar vÀrlden över. Första delen i Stieg Larssons skapelse, MÀn som hatar kvinnor, utkom 2005.

Karin Smirnoff (f 1964) Ă€r bosatt i HertsĂ„nger i VĂ€sterbotten. Hon debuterade 2018 med första boken om Jana Kippo, Jag for ner till bror. Åren dĂ€rpĂ„ kom uppföljarna Vi for upp med mor och Sen for jag hem. Böckerna har hyllats och prisats, inte bara i Sverige. 2021 utkom hennes fjĂ€rde roman, Sockerormen, och totalt har hennes böcker sĂ„lt över en miljon exemplar bara i Sverige.


Sprecher*in: Lo Kauppi

Dauer: