(357)

Luolakarhun klaani

Hörbuch und E-Book


Klassikkosarja ihmiskunnan aamuhÀmÀristÀ alkaa!

Esihistorialliseen Eurooppaan sijoittuvan Maan lapset -sarjan ensimmÀisessÀ osassa kaksi ihmislajia kamppailee selviytymisestÀ.

EletÀÀn jÀÀkausien vÀlistÀ ajanjaksoa 35 000 vuotta sitten. Viisivuotias cromagnoninihminen Ayla menettÀÀ perheensÀ maanjÀristyksessÀ ja ajautuu neandertalilaisen Luolakarhun klaanin kasvatettavaksi. Vankat ja karvaiset klaanilaiset hÀmmÀstelevÀt siroa ja vaaleaa, siis kaikin puolin rumaa Aylaa, joka on kaiken lisÀksi liian ÀÀnekÀs. Kun Ayla toistuvasti uhmaa klaanin ikiaikaisia sÀÀntöjÀ, hÀnen henkensÀ on uhattuna. Aylalla on kuitenkin valtava elÀmÀnhalu ja suojelijanaan Suuren Luolaleijonan henki. HÀnen veressÀÀn virtaa ihmiskunnan tulevaisuus.

Jean Marie Untinen-Auel on syntynyt Chicagossa 1936. HÀnen sukujuurensa ovat Suomessa: kaikki hÀnen neljÀ isovanhempaansa ovat suomalaissiirtolaisia. Untinen-Auelin elÀytyvÀÀ ja elÀmyksellistÀ Maan lapset -sarjaa on myyty kymmeniÀ miljoonia kappaleita ympÀri maailmaa, ja hÀn on saanut useita kirjallisuuspalkintoja, on neljÀn yliopiston kunniatohtori ja Mensan jÀsen. Untinen-Auelin taidokkaan monivivahteinen jÀÀkauden ihmisten arjen, tunteiden ja arkaaisten uskomusten kuvaus lumoaa myös nykypÀivÀn lukijan.