(0)

Luutnantti Bernerin revolveri

E-Book


On vuosi 1898. Suomalaiset kapinalliset pysÀyttÀvÀt junan, jossa matkustaa itse kenraali Bobrikov. Bobrikov esittÀÀ kapinallisille haasteen, hÀn tahtoo nimittÀin lahjoittaa kauniille Natasha-neidolle laadukkaan selkÀkettuturkin. Kapina jÀÀ taka-alalle, kun RÀntÀmÀen ja Iso Koistisen haaveissa siintÀvÀt sekÀ kauniin naisen huomio ettÀ mittava rahapalkkio.

Seuraavan vuosituhannen loppupuolella elÀvÀt Hannu, Allu, vanha Koistinen, Tuula, Kalervo ja Taija. Hannun on vaihdettava hehkulamppu, Koistinen tahtoo ostaa auton, ja Taija taas mietiskelee talonpolttoa.

Kaiken keskiössÀ on luutnantti Bernerin revolveri, jossa on kaksi luotia jÀljellÀ. Kolme luotia on historian varjoihin ammuttu.

Harri NÀrhi kertoo kahteen tÀysin eri ajanjaksoon sijoittuvia tarinoita sekÀ sukukronikan ettÀ seikkailuromaanin muodossa. Esiin tulevat suomalaisen yhteiskunnan erot vuosisatojen vÀlillÀ.

Harri NÀrhi (s. 1953) on suomalainen kirjailija ja kriitikko. NÀrhi voitti Weilin+Göösin romaanikilpailun vuonna 1988 esikoisteoksellaan Vartija.