(1)

Maanalaiset tanssivat aamuisin

E-Book


"Jos osaa kulkea, pÀÀsee minne tahansa."

Saana Katilan esikoisromaani tuntee kaupungin pulssin ja pohjoisen vetovoiman, se haluaa elÀÀ ja kokea, karrelle palamisenkin uhalla. Se maalaa kuvan ajasta, joka meni jo eilen, ja nuoruudesta, joka on ikuista.

Vuosituhannen loppu, Helsinki, rave-kulttuurin kulta-aika. ElÀmÀ on bileet ja bileet ovat vapaa maa, jossa jokainen saa valita olemassaolonsa tahdin. TÀmÀn kaiken keskellÀ Kasper ja hÀnen ystÀvÀnsÀ - hÀnen heimonsa - tanssivat, juhlivat, rakastuvat ja potevat laskuja. He liftaavat, kulkevat kattoja pitkin ja huutavat tunneleissa. Kun Kasper kohtaa Sissin, leiskuvan punatukkaisen tytön joka on niin helvetin elossa, kaikki tuntuu mahdolliselta. Kasperin mieltÀ myllertÀvÀt menneisyyden siirtokoneet: lapsuus tuulisessa saaristossa, epÀvakaa mutta lapselleen omistautunut Marita, temperamenttinen Kapteeni. Ja se kohtalokas yö pimeÀllÀ jÀÀlakeudella, jolloin yksi elÀmÀ pÀÀttyi ja loppuelÀmÀ sai alkunsa.

Saana Ilona Katila (s. 1981) muutti tienvarsipitÀjÀstÀ Helsinkiin vuonna 1997, löysi itsensÀ Lepakon aamuista, rakastui ihmisiin, tanssiin ja konemusiikkiin, kasvoi kirjoittajaksi, ryhtyi toimittajaksi, lÀhti vuorille, aloitti kirjan kirjoittamisen, teki uutishommia, kirjoitti kunnes kirja valmistui.