(0)

Magma

E-Book


»Jag lider mig igenom den hÀr boken, eftersom jag har varit dÀr sjÀlv, och jag vet att sÄ mÄnga unga tjejer Àr dÀr nu. VÀrlden bara fylls pÄ med dyrt betalande musor och sidekicks till mÀn med gratis frihet.« Aase Berg, DN

»En intensiv, fÀngslande debut om en ung kvinnas utforskande av sex och kÀrlek.« Lily King

»En lysande roman.« Vulture

Reykjavík, 2007. TjugoÄriga Lilja Àr kÀr i en snygg ung man som citerar Derrida och lagar balanserade vegetariska mÄltider. De flyttar ihop i en trÄng lÀgenhet, omgivna av mögliga handdukar och colaburkar. Samtidigt arbetar hon för att leva upp till förvÀntningarna pÄ henne som sexpartner.

Mannens först knappt mÀrkbara utnyttjanden och manipulationer börjar vÀxa. Lilja vill hÄlla fast vid honom, ta hand om honom, vara den perfekta Àlskarinnan. Men pÄ vÀgen börjar hon ocksÄ slÀppa pÄ sina spÀrrar, och slutligen pÄ sig sjÀlv.

Magma Àr en skarp, klarsynt skildring av de underströmmar av vÄld som ofta förblir dolda i relationer. Och av en kÀrlekstörstande kvinnas allt mer grÀnslösa försök att vara till lags.

I svensk översÀttning av Arvid Nordh.

THORA HJÖRLEIFSDOTTIR Ă€r en islĂ€ndsk författare född 1986. Debutromanen Magma har blivit en stor internationell framgĂ„ng.

»RÄ, poetisk och Àrlig. En av de bÀsta böcker jag lÀst.« Wanders in bookland

»Magma utforskar utmaningarna i och kostnaderna för en ung kvinnas passionerade men förgiftade förhÄllande.« Time

»Magma Àr tung, men ocksÄ sÄ viktig. LÀs den, ge den till en kompis och sprid ordet.« Bira och böcker