(7)

Malamander

E-Book


EN DEL LEGENDER BITER HÅRDARE...

Det Àr vinter i staden Avgrundens Havsbad, dimman ligger tjock och saltvatten slÄr mot Hotell PÀrlbÄtens fönster. DÀrinne har 12-Ärige Herbert Lemon - som Àr ansvarig för hotellets hittegods - en ovÀntad besökare: Violet Parma, en orÀdd flicka i hans egen Älder. NÀr hon var mycket liten tappade hon bort sina förÀldrar pÄ hotellet, och hon Àr nu övertygad om att Herbert Àr den enda som kan hjÀlpa henne att hitta dem.

Problemet Àr att Violet förföljs av en mÀrklig man med krokhand. Och att stadens legend om sjöodjuret Malamander - vars Àgg gör att mÀnniskors drömmar gÄr i uppfyllelse - verkar vara sann.

Malamander Àr den första boken i en serie som alla utspelar sig i en liten engelsk kuststad: En kuslig, övernaturlig historia full av fÀrgglada, egensinniga karaktÀrer.

THOMAS TAYLOR, [1973] Àr en brittisk barnboksförfattare och illustratör, utbildad vid Norwich School of Art & Design. Som nyexaminerad blev Taylors första jobb att illustrera omslaget till den engelska utgÄvan av Harry Potter & de vises sten. Han har sedan dess skrivit och illustrerat flera prisbelönta barnböcker. FilmrÀttigheterna till Malamander har köpts av Sony Pictures.

»Underbart fantasifullt och atmosfÀriskt Àventyr, fullt av myter och legender.« The Bookseller vÀljer Malamander till mÄnadens barnbok

»Fantasifullt historieberÀttande nÀr det Àr som bÀst.« M. G. Leonard