(444)

Marco Hietala: Ruostumaton

Hörbuch


Suomalaisen hevimetallin pioneerin rohea tarina.

Marco on Suomen kansainvÀlisesti menestyneimmÀn bÀndin Nightwishin basisti-solisti. Legendaarisen Tarot-yhtyeen perustajana hÀn on elÀnyt todella railakkaan rock'n'roll-nuoruuden Suomessa ja maailmalla. Nuoruuden, johon kuuluivat niin kliseiset hotellihuoneiden hajottamiset kuin myös viinanhuuruiset keikat ja levytyssessiot.

Tarinan kÀÀntöpuolena ovat olleet ulkopuolisuuden tunne, masennus ja alkoholismi. SinnikkyydellÀÀn Marco on kÀÀntĂ€nyt herkkyytensĂ€ voimavaraksi ja elĂ€mĂ€nsĂ€ ”ryysyistĂ€ rikkauksiin”.

Henkilökuva Marcosta vilisee paljon tuttuja nimiÀ. Kirka, Sleepy Sleepers, Iron Maiden ja Tony Iommi ovat esimerkkejÀ ihmisistÀ ja bÀndeistÀ, joiden kanssa Marcon polku kohtaa. Kirja sisÀltÀÀ myös armoitettua pohdintaa eri instituutioista, ihmisrodusta ja maailman nykytilasta.

Kirjailija Timo Kangasluoma kirjoittaa omien sanojensa mukaan ainoastaan sellaisia henkilökuvia ja elÀmÀkertoja, joilla on vÀliÀ! HÀntÀ kiinnostavat monitahoiset ja avoimet persoonat, jotka uskaltavat puhua niin vahvuuksistaan kuin heikkouksistaankin.