(1)

Matka halki Satumaan: miten minusta tuli dekkarikirjailija

E-Book


Miten minusta tuli kirjailija? Suosittu dekkaristi Heleena Lönnroth ei pura elĂ€mĂ€kerrassaan pelkĂ€stÀÀn kirjailijanuransa vaiheita, vaan kertoo avoimesti kaikesta nĂ€kemĂ€stÀÀn ja kokemastaan. Millaista oli kasvaa 1940–1950-luvun Pohjanmaalla? MinkĂ€laisia tunteita velkaantuminen aiheutti hĂ€nessĂ€ myöhemmĂ€llĂ€ iĂ€llĂ€? Lönnroth ei ole pelĂ€nnyt vaihtaa ammattia; hĂ€n on työskennellyt esimerkiksi kirjastotoimen johtajana sekĂ€ kansanopiston rehtorina.

Lönnroth on varma, ettĂ€ hĂ€nen elĂ€mÀÀnsĂ€ on hallinnut muuttajan geeni, DRD4. Geeni on yhdistetty niin uutuuden etsintÀÀn, vaihtelunhaluun kuin myös taipumukseen kiinnostua tuntemattomista asioista. Lönnrothin ajattelun monipuolisuus heijastuu myös hĂ€nen kirjoittamiin dekkareihinsa – tĂ€ltĂ€ naiselta ei puutu mielikuvitusta!

Heleena Lönnroth (s. 1947) on suomalainen kirjailija, joka kirjoittaa erityisesti rikosromaaneja. Lönnroth työskenteli pitkÀÀn kirjastonhoitajana sekÀ kirjastotoimenjohtajana Kotkassa. HÀnen esikoisromaaninsa "Noitapussista kurkistaa kuolema" julkaistiin vuonna 1992.