(1)

Medeltiden

E-Book


Följ med pÄ en resa genom Sveriges fantastiska historia!

Under medeltiden vÀxer Sverige sÄ det knakar. Det varma vÀdret ger goda skördar och leder till en större befolkning, samtidigt som landet vÀxer till ytan i alla vÀderstreck. Sedan slutet av vikingatiden har folket övergett de gamla gudarna, och blivit kristna. Kungarna stÀrker sin makt och nya stÀder grundas.

Men hur sĂ„g livet ut för en vanlig familj pĂ„ medeltiden? I den hĂ€r boken möter vi Ulf som bor pĂ„ en gĂ„rd i Östergötland, just som kornet ska skördas. ÅttaĂ„riga Ingeborg flyttar in hos nunnorna i Riseberga kloster. Hon fĂ„r lĂ€ra sig lĂ€sa och skriva, men ocksĂ„ hjĂ€lpa till med arbetet i den stora klostertrĂ€dgĂ„rden. I Visby trĂ€ffar vi Klara, som Ă€lskar att gĂ„ ner och titta pĂ„ de stora handelsskeppen i hamnen. Men en dag kommer ett skepp med en annan sorts last. Det Ă€r pesten, den fruktansvĂ€rda sjukdom som snart satt klorna i stadens befolkning.

Och i en vintrig skog i VÀstergötland Àr den unge frÀlsemannen Arvid ute pÄ rÄdjursjakt. Han Àlskar att rida, och till sommaren fÄr han visa vad han gÄr för pÄ i ett tornerspel. Livet som riddare Àr fullt av spÀnning, motgÄngar och kanske en smula kÀrlek.

Sveriges fantastiska historia – Medeltiden Ă€r tredje delen i den nya bokserien om Sveriges fantastiska historia av Fabian Göranson. En rikt illustrerad och faktaspĂ€ckad bok med serieavsnitt, för alla vetgiriga 5-12-Ă„ringar.