(16)

Merirosvolaivurin aarre

Hörbuch und E-Book


New Yorkissa asuva Jukka Korppi, entinen muukalaislegioonalainen ja Suomen armeijan kapteeni, pÀÀttÀÀ lopettaa uuden työn etsimisen ja palata Suomeen viidentoista vuoden jÀlkeen. HÀn kuitenkin pyörtÀÀ pian pÀÀtöksensÀ, kun hÀnen vanha ystÀvÀnsÀ kertoo Kuuban rannikolle piilotetusta merirosvon aarteesta. MitÀ muutakaan hÀn voi tehdÀ kuin tarttua tilaisuuteen ja lÀhteÀ mukaan aarteen metsÀstykseen?

"Merirosvolaivurin aarre" on yksi samannimisen jÀnnitystarinakokoelman tarinoista. Seikkailukertomukset vievÀt lukijan ympÀri maailmaa paikkoihin, joissa sattuu ja tapahtuu kummia. Nimikkokertomuksen lisÀksi kokoelma sisÀltÀÀ muun muassa novellit "Kohtalo" ja "Murha vankilassa".

Aarne Viktor Haapakoski (1904–1961), joka tunnettiin kenties parhaiten nimellĂ€ Outsider, oli suomalainen kirjailija ja toimittaja. Yli 2500 tarinaa uransa aikana kirjoittanut Haapakoski kĂ€ytti runsaasti eri salanimiĂ€. HĂ€nen tunnetuimpiin teoksiinsa lukeutuvat muun muassa Kalle-Kustaa Korkin seikkailut ja Pekka Lipposen seikkailut, joita julkaistiin 1940-luvulta lĂ€htien.