(0)

Mimoosan vuosi

E-Book


Suomalais-intialainen Gita on pÀÀtynyt asumaan Provenceen ranskalaisen toimittajan Andrén kanssa. Kun Gita pÀÀtti vuotta aikaisemmin lÀhteÀ Andrén matkaan, hÀn sanoi hyvÀstit entiselle elÀmÀlleen. Avioliitto ja vanha työpaikka saivat jÀÀdÀ.

Nyt ensimmĂ€inen rakkaudentĂ€yteinen vuosi on tullut pÀÀtökseensĂ€. Gitaa hĂ€iritsee se, ettĂ€ AndrĂ© on edelleen tekemisissĂ€ ex-vaimonsa Marien kanssa. Vaaleanpunaiset lasit ovat pudonneet silmiltĂ€, ja Gitan on aika tehdĂ€ tiliĂ€ omista valinnoistaan – mitĂ€ Gita haluaa elĂ€mĂ€ltÀÀn ja puolisoltaan?

Aistikkaissa Gita Royn elÀmÀstÀ kertovissa romaaneissa liikutaan niin Intian auringon alla kuin myös Suomessa ja Ranskassa. Kirjailija Nina Banerjee-Louhija on myöntÀnyt, ettÀ Gita Roy on hÀnen alter egonsa.

Nina Banerjee-Louhija (s. 1940) on suomalainen kirjailija, jonka isÀ oli intialainen ja Àiti suomalainen. Banerjee-Louhija on koulutukseltaan lÀÀkÀri, mutta hÀn on työskennellyt jo pitkÀÀn ensisijaisesti kirjailijana. HÀn on julkaissut uransa aikana mittavan mÀÀrÀn kirjallisuutta niin aikuisille kuin myös lapsille.