(0)

Minotauros

E-Book


Keski-ikÀinen mies hakee hypnoosista apua unettomuuteen ja lÀÀkeriippuvuuteen, mutta ei saa pysyvÀÀ helpotusta. Vasta katseen kÀÀntÀminen sisÀÀnpÀin alkaa purkaa vuosikausien aikana kertynyttÀ vyyhtiÀ. Kun mies alkaa tarkastella lapsuus- ja nuoruusvuosiaan uusin silmin ja peilata niitÀ psykoanalyyttisiin nÀkemyksiin, suhteet vanhaan Àitiin ja edesmenneeseen isÀÀn alkavat nÀyttÀytyÀ uudessa valossa. Mies astuu sisÀlle mielensÀ labyrinttiin, joka on tÀynnÀ niin uhkia kuin mahdollisuuksiakin.

Juhani SyrjÀn rohkea, esseistinen muistelmateos antautuu keskusteluun Sigmund Freudin kanssa. Yksityiset, sÀÀstelemÀttömÀsti kuvatut kokemukset esittelevÀt viisaan, elÀmÀÀ laajasti ymmÀrtÀvÀn miehen, jolle mikÀÀn inhimillinen ei ole vierasta.

Juhani SyrjÀ (s. 1943) on suomalainen kirjailija. HÀnet tunnetaan syvÀluotaavista romaaneistaan, joiden miespÀÀhenkilöt etsivÀt itseÀÀn ja kieltÀytyvÀt seuraamasta sovinnaisia elÀmÀnpolkuja. Myös luonto ja työnteko korostuvat SyrjÀn tuotannossa keskeisinÀ aineksina. SyrjÀ on kirjoittanut romaanien ohella myös esseitÀ ja aforistisia kirjoituksia.