(1)

Miten maailma loppuu?: taudit, luonnonmullistukset vai ihminen itse?

E-Book


Supertulivuoret, tappajavirukset vai vÀestörÀjÀhdys - miten todennÀköisiÀ ovat ihmiskunnan uhkakuvat?

Maailmanloppua on ennustettu kautta historian. Uskonnot ovat pelotelleet tuomiopÀivÀllÀ ja luonnonmullistusten on uskottu pyyhkÀisevÀn ihmislajin maapallolta. TÀmÀ kirja selvittÀÀ, mitÀ tÀllÀ hetkellÀ tiedetÀÀn maailmanlopun uhkakuvista ja niiden toteutumisen todennÀköisyydestÀ.

Katastrofielokuvat ovat iskostaneet mieliimme kuvia tulivuorenpurkauksista, asteroideista ja vastustuskykyisistÀ viruksista. Maailman suurimpien tulivuorten purkautuminen merkitsisi maailmanlaajuista katastrofia - tuhka aiheuttaisi vulkaanisen talven, jonka aikana maapallolta loppuisi ruoka. Myös iso asteroidi tai komeetta saisi aikaan valtavan tuhon, ja esimerkiksi sikainfluenssa on herÀttÀnyt pelon viruksista, jotka leviÀvÀt ruton lailla ennen kuin parannuskeino löydetÀÀn.

TodennÀköisin uhka on kuitenkin ihmislajin liikakansoitus maapallolla. MeitÀ on tÀÀllÀ viisi miljardia liikaa, joten ennen pitkÀÀ ruoka ja puhdas vesi loppuvat, pÀÀdymme energiakriisiin ja kuivuus nÀivettÀÀ pellot. Kun nÀlkÀpakolaiset suuntaavat kuivimmilta alueilta Eurooppaan, suljemmeko heiltÀ rajat? Taistellaanko seuraavassa maailmansodassa luonnonvaroista?

Teos pohtii maailmanlopun faktoja yleistajuisesti ja paniikkia lietsomatta. Miten maailma loppuu ei ole hilpeÀ kirja, mutta se herÀttÀÀ pohtimaan ihmisen aiheuttaman ilmastonmuutoksen seurauksia.