(32)

Muista Flebasta

Hörbuch und E-Book


Muuttujat ovat lÀhes sukupuuttoon kuollut rotu, jonka jÀsenet pystyvÀt solujensa rakennetta sÀÀtelemÀllÀ muuttumaan keneksi tahansa. He ovat universumin pelÀtyimpiÀ ja tavoitelluimpia vakoojia. Bora Horza Gobuchul on muuttuja. HÀn taistelee idirilÀisten puolella uskonsodassa Kulttuurin kylmiÀ koneenpalvojia vastaan. Nyt hÀn haluaa vapautensa.

Ensin hÀnen on kuitenkin suoritettava vielÀ yksi tehtÀvÀ, joka on vaarallisin kaikista. HÀn osallistuu tulitaisteluun valtavassa kristallitemppelissÀ. HÀn kohtaa uskomattoman lihavan kannibaalin, joka on pÀÀttÀnyt syödÀ hÀnet elÀvÀltÀ. HÀn seuraa hengenvaarallista vauriopeliÀ jÀttimÀisellÀ avaruusrenkaalla, joka aiotaan rÀjÀyttÀÀ avaruuspölyksi.

Muista Flebasta on ensimmÀinen Iain M. Banksin Kulttuuri-romaaneista. Se on kÀÀnteissÀÀn salamannopea, nerokkaasti sommiteltu ja psykologisesti oivaltava taru, joka on maustettu Banksille tyypillisellÀ mustalla huumorilla. Teoksen on suomentanut Ville KeynÀs.

Iain Banks (1954–2013) oli skotlantilainen kirjailija. Erityisen tunnettu Banks on Kulttuuri-sarjastaan.

”Fantastista mielikuvituksen loistavaa kirjoa, vauhdikkaita tapahtumia ja avaruusoopperan raikuvia sointuja. – Taikakirjaimet

”Yksi vuosikymmenen hĂ€ikĂ€isevimmistĂ€ ja pisimmĂ€lle viedyistĂ€ avaruusseikkailuista.” – Chicago Sun Times


Sprecher*in: Aku Laitinen

Dauer: