(128)

Mustarastas

Hörbuch und E-Book


Kotiin palasi vain keltainen reppu ja loputon suru.

Mustarastas on sydÀmeenkÀyvÀ kertomus menetyksestÀ, luopumisesta ja toivosta, joka ei suostu sammumaan.

"SÀ olit kaikin tavoin lÀhtökuopissa, sulla oli autokin jo odottamassa. Mazda 626, vuosimallia -83, hopeanharmaa, punaisella plyysiverhoilulla. Marraskuussa sÀ tÀyttÀisit kahdeksantoista."

On elokuu vuonna 1989. 17-vuotias Juha lÀhtee laivalle ja katoaa matkalla jÀljettömiin. Tragedia muuttaa koko perheen elÀmÀn.

MitÀ oikein tapahtui erÀÀnÀ yönÀ M/S Fennialla kaverusten risteilyllÀ?

Inka Nousiaisen kirjassa jo aikuinen pikkusisko palaa muistelemaan menneitÀ ja jÀttÀmÀÀn lopulliset hyvÀstit veljelleen.

Romaani pohjautuu paitsi Inka Nousiaisen ja nÀyttelijÀ Eeva Soivion keskusteluihin myös Soivion monologinÀytelmÀÀn Mustarastas, kadonnut veli, joka sai kantaesityksensÀ KOM-teatterissa 2017.

"RönsyilemÀtön romaani vaikuttaa ÀkkiseltÀÀn hyvin minimalistiselta mutta onnistuu luomaan tiivistunnelmaisen kertomuksen toiveikkuutta unohtamatta. Teosta lukiessa ei voi olla ajattelematta sitÀ, miten kadonneet ja kuolleet ovat mukanamme, vaikka he ovat fyysisesti poissa."

Anna

Inka Nousiainen (s. 1976) on palkittu helsinkilÀinen kirjailija, joka on kirjoittanut romaaneja, lastenkirjoja ja laulujen sanoituksia eri artisteille. HÀnen edellisessÀ romaanissaan Kirkkaat pÀivÀ ja ilta mustarastas jo lauloi.


Sprecher*in: Eeva Soivio
Dauer: