(2)

Naisia

E-Book


Poliisitarkastaja Osthumjelov todistaa kauppatorin laidalla kummallista tapahtumaa. KultaseppÀ Hrjukin jahtaa juovuspÀissÀÀn koiraa, joka on purrut hÀntÀ sormeen. Ohikulkijat arvelevat Hrjukinin tökÀnneen koirapoloa sikarilla kuonoon. Osthumjelov puuttuu asiaan ja pian ympÀrille kerÀÀntyy melkoinen vÀkijoukko arvuuttelemaan, kenelle koira mahtaa kuulua...

KultasepÀn ja koiran yhteenottoa kuvaava "Kameleontti" on yksi kertomus Tƥehovin novellikokoelmassa "Naisia". Kokoelman tarinat kuvaavat lÀmpimÀsti mutta satiirinomaisesti naisten elÀmÀÀ ja venÀlÀisen hallintokoneiston kiemuroita.

Anton TĆĄehov (1860–1904) oli venĂ€lĂ€inen nĂ€ytelmĂ€kirjailija ja novellisti. TĆĄehovilaiselle tyylille ominaista on tiivis ja realistinen kerronta yhdistettynĂ€ impressionistiseen maailmankuvaan. TĆĄehovia on pidetty novelli- ja nĂ€ytelmĂ€kirjallisuuden uudistajana ja yhtenĂ€ venĂ€lĂ€isen kirjallisuuden merkittĂ€vimpĂ€nĂ€ hahmona. HĂ€nen tunnetuimpiin teoksiinsa lukeutuvat nĂ€ytelmĂ€t Lokki, Vanja-eno ja Kirsikkapuisto.