(26)

Niding

E-Book


Ulvbjörn Vamodsson Àr niding. Han har drÀpt en man som stod under hans beskydd. För en mindre mÀktig man hade straffet för en sÄdan gÀrning varit döden, och Àven Ulvbjörn mÄste sona sitt brott.

DĂ€rför reser han till Erin, den gröna ön i vĂ€ster, för att hĂ€mta hem stormannen Rolf Uddssons försvunna dotter. Men Erin Ă€r inte sĂ„ idylliskt som det ser ut frĂ„n havet. En okĂ€nd grupp hĂ€rjare rider genom landet och sprider skrĂ€ck omkring sig. Ulvbjörn och hans mĂ€n fĂ€rdas förbi nedbrĂ€nda gĂ„rdar och skövlade byar, hör berĂ€ttelser om bortrövade kvinnor och brutalt offrade prĂ€ster. Överallt möts de av misstro och fientlighet, och ett folk som förlorat sĂ„ mĂ„nga av sina egna unga kvinnor bryr sig inte om en bortförd stormannadotter frĂ„n SkĂ„ne. HĂ€r finns ingen hjĂ€lp att vĂ€nta.

Ulvbjörn oroas av det han hör. Varför hatar hÀrjarna de kristna sÄ mycket? Och vad skall ske med kvinnorna? Han anar att svaret har att göra med det mörker han sjÀlv bÀr inom sig sedan tiden i Frankland, och han inser att risken Àr stor att varken han eller hans mÀn kommer att vÀnda hem igen.

Niding Àr den fristÄende uppföljaren till Dick Harrisons skönlitterÀra debut OfÀrd. HÀr bildar verkliga miljöer och hÀndelser fond till Ulvbjörns blodiga och vÄldsamma resa genom 600-talets Europa, pÄ jakt efter gottgörelse.