(14)

Nuori Waltari: Romaani

Hörbuch und E-Book


KiihkeÀ kertomus vie lukijan Pariisin öisille kaduille ja tulenkantajien ihanteisiin.

Nuori Waltari kertoo iloisesta 1920-luvusta ja öisiÀ katuja levottomasti kiertÀvÀstÀ nuorukaisesta, joka aikoo kirjailijaksi ja liittyy tulenkantajiksi itseÀÀn kutsuviin nuoriin taiteilijoihin. Sankarihymnit korvissaan kaikuen he vannovat hÀvittÀvÀnsÀ taiteen vanhat jumalat ja mullistavansa koko maailmankirjallisuuden.

Nuoresta Mika Waltarista tulee ryhmÀn hurjapÀÀ, joka on pÀÀttÀnyt hinnalla millÀ hyvÀnsÀ todistaa kelpoisuutensa muille, kokeneemmille.

KesÀllÀ 1929 Waltari matkustaa Pariisiin itseÀÀn etsimÀÀn. Vuosikymmen lÀhestyy loppuaan, ilmassa on tunne vanhan ajan pÀÀttymisestÀ ja uuden alkamisesta. VielÀ kerran kaikki on sallittua ja mahdollista valon kaupungin levittÀytyessÀ nuoren boheemin eteen kaikkine houkutuksineen. VielÀ kerran Waltari pÀÀttÀÀ nostaa kokemusten maljan huulilleen tyhjentÀÀkseen sen pohjaan asti. Matkan jÀlkeen mikÀÀn ei ole ennallaan.

Mukaansa tempaava romaani on unenomainen kuvaus ajasta, jolloin kaikki paitsi taide, rakkaus ja jano elÀmÀÀn menettÀvÀt merkityksensÀ. Se on tarina kapinasta, katumuksesta ja kutsumuksesta. Samalla se on ajaton kertomus nuoruudesta, sen ihanteista ja niiden pettÀmisestÀ.

VTM, FM Ville Eerola (s. 1990) on historioitsija ja Helsingin yliopiston jatko-opiskelija, jolla on maisterin tutkinnot poliittisesta historiasta ja yleisestÀ kirjallisuustieteestÀ.